Välj alltid fotriktiga skor

Fotriktiga skor bör vara A och O för alla. Efter en lång arbetsdag har du säkert också känt av det någon gång, hur fötterna inte har fått andas ordentligt och värker så att hela kroppen blir påverkad.

Säkert har du funderat över fotriktiga skor men valt de där första bästa snygga skorna för att det är enklast så. För hur hittar man fotriktiga damskor och vad är det egentligen?

Var finns fotriktiga skor att köpa?

Om du är ute efter fotriktiga skor för dam så är utbudet i dag nästintill oändligt online, där du dessutom kan välja skor i lugn och ro och enkelt skicka tillbaka om de av någon anledning inte passar. Viktigt att tänka på när du handlar fotriktiga skor är främst användningsområde. Det finns en hel uppsjö av s.k. fotriktiga skor men när ska du främst använda dessa? Är det till långa arbetspass eller är det på vandring ute i naturen? Det finns onlinebutiker som specialiserat sig på främst arbetsskor, löparskor eller fotriktiga skor till vardags. Att göra något så simpelt som att googla fotriktiga damskor leder dig direkt rätt och du slipper spendera tid på att gå igenom ett otroligt stort utbud av damskor. Här finns allt!

Vad är då fotriktiga skor?

Du har säkert tidigare hört talas om fotriktiga skor och människorna som använder dessa. De kan beskrivas som lite tråkiga, men de senaste åren har den synen på skorna förändrats. Fotriktiga skor är först och främst skor som garanterar att sitta ordentligt och låta fötterna andas. Det är även ortopediska skor med dämpning eller inlägg. Dämpning i skor innebär att skon hjälper till att dämpa kraften i en stöt som uppkommer när du sätter ner foten mot marken. Det minskar också risken för skadlig pronation, dvs. att foten vrids lateralt. Dämpning förekommer i såväl ortopediska skor som löparskor. Ett inlägg som fästs i skon kan behövas om du t.ex. har olika benlängd eller för extra komfort. Hälrem är vanligt att se på sandaler som är fotriktiga och hjälper till att hålla fötterna pigga hela dagen.

Fråga specialisterna

På alla onlinebutiker som specialiserat sig på fotriktiga skor finns även kompetent personal som kan lotsa dig rätt bland alla skor. Kontakta kundservice via e-post eller chatt, alla frågor rörande deras sortiment är välkomna.

Scroll to top