Erbjud extra service från din blomsterbutik

Blommor är bland det vackraste och mest glädjande en person kan få i present. För dig som driver blomsterbutik kommer det hela tiden komma in människor som vill ge bort blomsterbuketter och krukväxter. Namn- och födelsedagar, Mors och Fars dag, gratulationer och krya på dig – det finns enormt många tillfällen att ge bort blommor på.

För att du och din butik ska uppskattas alldeles särskilt är det smart att satsa lite på inslagningen av blommorna. En vacker förpackning gör gåvan extra fin och kommer även glädja kunden som köper den. Du kan enkelt köpa cellofanpåsar online för att fixa en snygg blomsterinslagning, och komplettera gärna med några trevliga detaljer som sidensnören eller gratulationskort.

Ge det lilla extra

Det är ofta detaljerna som gör den stora skillnaden och genom att göra en snygg inslagning och ha fina kort tillhanda gör du kundens köpupplevelse extra smidig och tilltalande. Genom att ha ett lager med kuvert och snören i alla möjliga färger kan gåvan anpassas efter tillfälle och personlighet, och du kan även komma med egna tips och förslag. Även om blommor älskas av de flesta är det inte alltid din kund kan något om dem och därför brukar goda råd uppskattas. Du kan till exempel berätta om vad olika blommor symboliserar, vilka blommor som representerar olika landskap, hur färger på rosor betyder olika saker och hur de bäst sköts. Har du en hemsida kan du också lägga in artiklar, exempelvis om hur Sveriges nationalblomma korades eller förslag på formuleringar och välönskningar.

Många gånger ska blommorna ackompanjeras med en gåva, exempelvis choklad eller ett smycke, och även här kan du erbjuda extra service. Erbjud att slå in asken eller ha små organza-påsar till handa för mindre föremål. Din kund sparar massor av tid på att slippa göra detta själv, och det är ett perfekt tillfälle för att etablera en bra relation. Det har också blivit extremt populärt med blommogram och om du har möjlighet att samarbeta med en budfirma kan det leda till ännu fler kunder.

Scroll to top