Håll dina modeplagg rena

Gillar du som så manga andra att byta kläder ofta? Är du ett modelejon brukar din tvättmaskin också gå varm och har du inte tillgång till en sådan utan måste ta dig till tvättstugan stup i kvarten, går mycket tid åt. Investera i en bra tvättmaskin som rengör utan att slita på kläderna.

De stora tvättmaskinerna i en tvättstuga har tendens att vara lite extra råa mot kläder. Har du ömtåliga plagg som siden och tunn bomull är det lätt hänt att de slits ut snabbare. Köp istället en tvättmaskin från utbudet av tvättmaskiner från Cylinda med många program, så slipper du oroa dig så mycket.

Undvik slit och släng

Ju mer du tvättar desto mer riskerar dina fina kläder att gå sönder och då behöver du köpa nytt. I dagens samhälle är det viktigt att vi tänker på att inte konsumera för mycket och slänga saker i onödan. Du vill ha kläder och en tvättmaskin som både är effektiva och praktiska men som också är skonsamma mot miljön.

Köp kläder som inte kräver för mycket tvätt

I modebranschen är det ständig trendspaning och just nu råder det ett sportigt mode med kläder av tyger som klarar mer än vanligt. Du kan därför ha dessa plagg både när du går till gymmet och när du går på fest. Syntetiska tyger som nylon och tekniska textilier kräver inte lika frekvent tvättande som exempelvis bomull. Ny Tekniks artikel menar att den hållbara textilindustrin kommer vara ännu hetare om bara 5 år.

 

 –Inom fem år blir återvunna material en verklig massindustri

Scroll to top