Tänk på detta när du öppnar en butik

Går du i tankar om att öppna din egna butik? Det är mycket att tänka på när du ska starta eget men det är värt det i slutändan – vi kommer med bästa tipsen för att du ska lyckas!

Att starta eget företag är gynnsamt på många sätt, det ger mer frihet och öppnar möjligheter att få det precis som du vill ha det. Däremot tar det mycket tid och kan vara knepigt om du inte vet hur du ska göra eller vad du ska tänka på. Att öppna en butik på egen hand kräver mycket förberedelser och planering för att verksamheten ska rulla på och vara lönsam för dig. Om du har planeringen och strategin utlagd innan du kör igång har du bättre förutsättningar för att lyckas.

Utbud & efterfrågan

En butiks lönsamhet hänger på efterfrågan på varorna du säljer. Om du satsar på att sälja unika produkter som många inte känner till kan det dröja längre till att människor hittar till din butik, än om du säljer produkter som alla känner till och vill köpa. I början är det smart att ha ett utbud med båda varianterna.

Platsa in 

Många väljer plats för butiken först, andra sist beroende på hur behovet av butiken identifierats. Om du sedan innan har en idé om vilken butik du vill driva är det smart att kontrollera behovet av en sådan butik innan du väljer plats. På så sätt vet du hur mycket kunder du kan förvänta dig. Ett tips är dock att alltid välja att öppna din butik på en plats där du vet att det du säljer saknas, alltså att du först väljer vilken typ av butik du ska öppna och sedan letar efter en plats där du tror att behovet efter dina produkter finns 

Se till att du syns och hörs

Ingen kommer komma in till butiken om de inte vet att den finns. Se till att du marknadsför dig, både på plats fysisk och online och meddela vänner att du ska öppna. Skapa sedan en Facebook-sida och ett Instagramkonto där du kan visa din vardag i butiken och vad ni har för erbjudanden. Det gör att det känns mer personligt och inbjudande.

Scroll to top