Så förbättrar du sömnen med rätt sovrumsinredning

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet. Det är en plats för sömn och avkoppling. Med sköna påslakan, fluffiga kuddar och behagliga färger kan du skapa ett sovrum där du kan sova gott. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra sömnen med rätt sovrumsinredning.

Sömn behövs för att kroppen och hjärnan ska få vila och återhämta sig. Många sover bra på hotell, men desto sämre hemma i deras egnaMessy bed sovrum. Det finns dock några enkla tips som gör att du kan få hotellkänsla i sovrummet hemma och på så sätt förbättra sömnen.

Bädda sängen med sköna sängkläder

Sängen är den viktigaste delen i sovrummet. Det är här du sover och slappnar av och därför är det är det värt att investera lite extra i sköna sängkläder och mjuka täcken. Med lyxiga och sköna påslakan från Nolhaga Hem kommer din säng att kännas som en hotellsäng. I deras sortiment hittar du vackra och härliga påslakan i fina färger och mönster. Välj det material som passar dig bäst. I deras sortiment hittar du bland annat påslakan i följande material:

  • Satin
  • Percale
  • Linne
  • Vanlig tvåskaft bomull

Om du vill ha en lyxig hotellkänsla rekommenderas deras påslakan in satin eller percale. Satin vävs med fyra trådar över och en tråd under. Wooden tray with coffee on a bedDet ger en mjuk kvalitet med en vacker lyster. Percale har en trådtäthet på minst 200 trådar/tum vilket skapar en tät väv som inte noppar sig. Tyget andas och känns krispigt. Dessutom drar det inte åt sig mycket damm och är därför extra bra för allergiker. Linne är också ett material som ger en behaglig känsla. Det är ett utmärkt material som absorberar fukt och andras vilket ger en behaglig sovtemperatur. Tvåskaft bomull är den vanligaste väven, men den ger dock inte en lika lyxig känsla som de andra.

Utöver vackra och sköna påslakan bör du såklart även ha ett skönt täcke, fluffiga kuddar och ett snyggt överkast. Om du ofta fryser på natten kan det vara bra med en mysig och värmande filt. Sömn är mycket viktig för din hälsa och med sköna sängkläder kan du förbättra din sömn.

Inred med dämpad belysning och behagliga färger

Belysningen och färgerna har stor betydelse för hur sovrummet upplevs. Därför är det viktigt att välja belysning och färger som ger lugn och ro i rummet. Starka lampor gör dig pigg och därför är det bäst att välja en dimmerbar belysning som du kan tona ner när du vill komma till ro. Färger som blått, beige, grått och ljusrosa passar bra om du vill skapa ett harmoniskt och tryggt sovrum.

Ta bort mobilen och datorn

Sovrummet är en plats för vila och därför kan det vara bra att göra det till en teknikfri zon i hemmet. Att ständigt vara uppkopplad via mobilen eller datorn är stressigt. Det kan till och med göra dig sjuk att alltid vara uppkopplad på sociala medier. Därför bör du ta bort mobilen från sovrummet. Istället gör att scrolla i flödet innan läggdags kan du läsa en bra bok. Det kommer garanterat att vara mer avkopplande och göra att du sover bättre..

Scroll to top